La 22 decembrie 2021, regretatul heraldist Constantin Bogatov († 6 mai 2021) ar fi împlinit 64 de ani. După trecerea colegului nostru la cele veșnice, urmându-i voința expusă pe patul de suferință, familia – văduva Elena și fiul Victor – a decis donarea bibliotecii heraldice profesionale, unice pentru capitala Republicii Moldova, în folosul științei. Circa o treime din cărți, în special în limbi occidentale, a fost donată prietenului și „camaradului de arme heraldice” Silviu Tabac, iar grosul bibliotecii, mai ales în limbile rusă și ucraineană, a intrat în posesia Comisiei Naționale de Heraldică.

Excelența Sa Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, printr-o scrisoare personală a mulțumit familiei Bogatov pentru acest gest special.

Întreaga biblioteca va fi marcată cu un ex-libris comemorativ, cuprinzând stema heraldistului, și va fi inclusă într-un catalog general de interes biobibliografic, cu indicarea deținătorului actual al fiecărui volum. Catalogul va fi ulterior plasat pe site-ul CNH.

Lumina cărților de heraldică, vexilologie, sigilografie, faleristică și simbolistică generală din biblioteca Constantin Bogatov ne va încălzi și după adormirea prietenului nostru.

Să ne amintim de el cu drag și cu recunoștință și să-i dorim familiei îndurerate tărie și înger păzitor!

Donație de carte