În ziua de 25 martie 2022, la Cabinetul de heraldică a fost primit în vizită heraldistul ucrainean Igor Ianușkevici (Ігор Дмитрович Янушкевич, * 1953), refugiat împreună cu familia din orașul Mîkolaiv. Inginer-constructor de profesie,

Igor Ianușkevici este cunoscut drept unul dintre cei mai productivi și apreciați artiști heraldici din Ucraina. Membru al Societății de Heraldică din Ucraina (1993), este autorul și/sau pictorul a numeroase steme și drapele oficializate în țara sa și în Federația Rusă. Participă cu regularitate la întrunirile colecționarilor de insigne heraldice din spațiul fostei URSS și publică articole de heraldică în periodicele ucrainene și ruse.

A fost însoțit de istoricul chișinăuian Boris Roitman, unul dintre primii cercetători ai heraldicii teritoriale a Basarabiei și Transnistriei. În cadrul vizitei au fost discutate problemele juridice, teoretice și artistice ale heraldicii ucrainene și moldovenești contemporane.

Heraldiștii moldoveni și-au exprimat solidaritatea cu colegii ucraineni în suferința lor provocată de un război nedrept.

Vizita heraldistului ucrainean Igor Ianușkevici